Camouflage littekens na haartransplantatie

Camouflage littekens na haartransplantatie

Haartransplantaten middels de FUT of FUE-techniek geven prachtige resultaten bij vroegtijdige kaalheid of kaalheid door andere onderliggende redenen. Echter is een veel bekend en voorkomend litteken, het litteken als gevolg van een FUT of FUE-haartransplantatie. Dit ongewenste bijgeval kan gelukkig eenvoudig verholpen en minder zichtbaar gemaakt worden middels een dermatografiebehandeling.

Wat doet dermatografie op een litteken door haartransplantatie?

Kort samengevat wordt bij dermatografie, ook wel een medische tatoeage genoemd, met behulp van een tatoeageapparaat met kleine naadjes, kleurpigment in de huid geïnjecteerd. De te kiezen pigmentstof wordt zo nauwkeurig mogelijk uitgekozen middels het bekijken en analyseren van de eigen gezonde huidskleur. Doordat met een pigment wordt gewerkt dat perfect overeenkomt met de eigen gezonde huidskleur, zullen de afwijkende kleuren en texturen van het litteken minder opvallen.

Naast het pigmenteren van het litteken, kunnen ook andere technieken worden toegepast om het litteken te verbeteren, zoals de Scar Relaxtion of Fractional Needling. Deze technieken worden ingezet als het litteken zeer stug of verhard is. Op het moment dat deze behandeling wordt ingezet, zal een huidherstelproces op gang komen waardoor nieuwe huid aangemaakt zal worden. Dit zal de plaats innemen van het voormalige littekenweefsel waardoor de huidtextuur een stuk minder stug en stijf zal zijn. Zo zal niet enkel de kleur van het litteken behandeld wordt, maar zorgen de Scar Relaxtion en Fractional Needling technieken er ook voor dat de huidstructuur van het litteken versmalt en verbetert en dat het algemene uiterlijk van het litteken verandert.

Verloop van de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt een intake uitgevoerd waarin wordt besproken wat de wensen, verwachtingen en mogelijkheden zijn. Hierna wordt het behandelplan besproken en eventuele vragen over de behandeling beantwoord. Doordat de beste resultaten worden verkregen als er laagje per laagje wordt gewerkt op het litteken, wordt een behandeltraject met meerdere behandelingen zeer aangeraden. Hoeveel dit er zullen zijn, wordt afgestemd door de expert bij het bekijken en analyseren van het litteken en is volledig afhankelijk van de grootte en het verschil in huidstructuren. De periode tussen de verschillende behandeling zal 6 tot 8 weken bedragen. Dit tijdsbestek is nodig voor de huid om volledig te kunnen herstellen en genezen zodat de volgende behandeling een zo effectief mogelijke uitwerking zal hebben.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.