Reconstructie hazenlip / schisis

Reconstructie hazenlip / schisis

Een hazenlip of schisis is een aangeboren lipspleet die de lippen een asymmetrische uitstraling kunnen geven. Baby’s die geboren worden met schisis, ondergaan vaak snel een operatie waarin de plastisch chirurg de huid rondom de lipspleet aan elkaar hecht. Sommigen zijn volledig tevreden met het resultaat van deze behandeling, echter missen ook velen een lipcontour en storen zich aan het zichtbare litteken. Door dit litteken kan de lijn van de lippen ontbreken of is de cupidoboog, het ‘’hartje’’ van de lip, niet symmetrisch. Hoewel hier door sommigen geen problemen door ondervonden worden, kan het litteken voor anderen als cosmetisch storend ervaren worden. In dit geval is een dermatografie behandeling van de lippen een zeer effectieve mogelijkheid om de het litteken een minder opvallende uitstraling te geven en de lippen een meer symmetrisch uiterlijk te geven.

Bij de mannen wordt minimaal aan de kleur van de lippen gewerkt. Vooral het accentueren van de cupidoboog is hier belangrijk zodat de beste verhoudingen en de balans van de natuurlijke mondlijnen kunnen worden behaald. Voor vrouwen wordt veelal gekozen om de hele lipkleur mee te nemen, waardoor een optimaal effect kan worden behaald. Zo kan ook gekozen worden om de gehele lippen te behandelen met een meer prominente kleur. Dit zal het effect geven van een lipstick.

Hoe werkt een dermatografiebehandeling van schisis?

Dermatografie is techniek waarbij met behulp van een tatoeageapparaat met kleine naadjes, kleurpigment in de huid wordt geïnjecteerd. De te kiezen pigmentstof wordt zo nauwkeurig mogelijk aan je eigen lipkleur aangepast of er wordt juist een meer opvallende kleur uitgekozen als je een lipstick-effect de voorkeur geeft. Doordat met de pigmenten van de eigen huidskleur of de meer opvallende kleur over de liplijnen wordt gewerkt, zal de zichtbaarheid van het litteken afnemen en de focus meer liggen op de mooie balans van de liplijnen. Naast de vermindering van de zichtbaarheid van het litteken, zorgt een dermatografie behandeling er ook voor dat het litteken verbeterd wordt door een versmalling van de huidstructuur en werkt dermatografie tot in de diepere lagen van de huid waar het ervoor zorgt dat de trekkrachten van de huid en het litteken worden vermindert met een betere huidflexibiliteit tot gevolg. Het ondergaan van een medische tatoeage kan op bepaalde gebieden als gevoelig ervaren worden, maar over het algemeen wordt de behandeling als ‘dragend’ beschreven.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij VIP Derma weten we dat duidelijkheid over en tijdens de behandeling erg belangrijk is om met zelfvertrouwen de deur in en uit te stappen. Daarom laten we je graag zien hoe een dermatografie behandeling van een hazenlip er globaal uitziet:

  • Voorafgaand aan de behandeling starten we met een intake. Tijdens deze intake worden allereerst de eventuele medische achterliggende gegevens en algemene gezondheidsfactoren besproken om vast te stellen dat er op een volledig veilige manier, met de behandeling kan worden gestart. Hierna zullen de wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden worden besproken, waarna gezamenlijk een zo passend mogelijk behandelplan voor uw persoonlijke wensen wordt opgesteld.
  • Om een zo mooi mogelijk eindresultaat te behalen, wordt een traject aanbevolen dat bestaat uit meerdere sessies (minimaal drie sessies). Per sessie worden een tot twee kleuren aangebracht met een minuscuul naaldje zodat de pigmenten een zo mooi en realistisch mogelijk beeld zullen vertonen.
  • De tijdsperiode tussen de drie sessies zijn minimaal zes weken. Deze tijd is nodig om de huid zo goed mogelijk te laten herstellen waardoor de vervolgbehandeling optimaal effect zal geven. Ook is het belangrijk dat het behandelde gebied de eerste drie dagen niet nat wordt.
  •  Net zoals siertatoeages, kunnen pigmenten in de loop van de tijd vervagen. Om deze reden wordt een opfrisbehandeling na twee tot vijf jaar zeker aanbevolen.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.