Reconstructie scalppigmentatie

Reconstructie scalppigmentatie

Word je geconfronteerd met een steeds dunner wordende haardos, heb je een haartransplantatie ondergaan die je verder wilt optimaliseren, heb je vergevorderde kaalheid waarbij een haartransplantatie niet meer mogelijk is of wil je graag je pleksgewijze kaalheid weer bedekken? Dan is een scalppigmentatie de perfecte behandelmogelijkheid voor jou.

Wat is een scalppigmentatie behandeling precies?

Bij een scalppigmentatie worden hypoallergene biologische pigmenten in de bovenste huidlaag aangebracht. De hoofdhuid wordt voorzien van nieuwe haarstoppels en is voor zowel mannen als vrouwen een behandelmogelijkheid om dunner wordend haar minder zichtbaar te maken. In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, is een scalppigmentatie geen tatoeage. Middels uiterst fijne naaldjes in een hoogwaardig apparaat worden de pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Doordat het pigment binnen 1,5 tot 5 jaar verdwijnt en om het resultaat zo natuurlijk en optimaal mogelijk te houden, wordt aanbevolen op jaarlijkse basis een onderhoudsbehandeling uit te laten voeren. Tijdens deze opvolgende behandelingen kun je kiezen voor een scalppigmentatiebehandeling die aansluit op je momentele haarstijl- en kleur. De kans op eventuele bijwerkingen of complicaties is zeer klein.

Verloop van de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt een intake uitgevoerd waarin wordt besproken wat de wensen, verwachtingen en mogelijkheden zijn. Hierna wordt het behandelplan besproken en eventuele vragen over de behandeling beantwoord. Zoals verteld worden de beste resultaten verkregen als er laagje per laagje wordt gewerkt op het litteken. Daarom wordt een behandeltraject met meerdere behandelingen zeer aangeraden. Hoeveel behandelingen dit zullen zijn, wordt afgestemd door de expert bij het bekijken en analyseren van het litteken en is volledig afhankelijk van de grootte en het verschil in huidstructuren. Meestal zijn tussen de 4 tot 6 behandelingen nodig en de periode tussen de verschillende behandeling zal 6 tot 8 weken bedragen. Dit tijdsbestek is nodig voor de huid om volledig te kunnen herstellen en genezen zodat de volgende behandeling een zo effectief en mooi mogelijke uitwerking zal hebben. De behandeling wordt over het algemeen als niet pijnlijk beschouwd en is goed te verdragen.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.