Reconstructie alopecia areata

Reconstructie alopecia areata

Alopecia areata is een auto-immuunziekte; dit houdt in dat het eigen afweersysteem zich richt tegen de cellen van het eigen lichaam. In het geval van alopecia areata maakt het lichaam antistoffen aan tegen de eigen haren waardoor op gebieden met haargroei, plaatselijk kale plekken kunnen ontstaan. Alopecia areata komt voor bij zowel mannen als vrouwen en kan veel onzekerheid geven.

Wenkbrauwreconstructie

Team VIP Derma is zich bewust van de gevoelens van onzekerheid die kunnen opspelen bij de mensen met deze ziekte en onze experts helpen je graag om meer zelfverzekerdheid terug te krijgen over je uiterlijk. Zo biedt VIP Derma medische tatoeages die een uitkomst kunnen bieden. Middels een zeer natuurlijke uitziende 3D-techniek worden haartjes getatoeëerd op de plaats waar de wenkbrauwen zich bevonden. Bij VIP Derma ligt de nadruk op professionaliteit en een eindresultaat dat zo goed mogelijk past bij jouw gezichtsafmetingen en wensen. Zo werken wij niet met sjablonen maar meten wij goed uit en stemmen we goed met je af wat de meest geschikte wenkbrauwstijl is voor jouw gezicht, waarna een opzet wordt gemaakt die hierna daadwerkelijk getatoeëerd kan worden op het gezicht.

Wat is dermatografie precies?

Dermatografie is techniek waarbij met behulp van een tatoeageapparaat met kleine naadjes, kleurpigment in de huid wordt geïnjecteerd. De te kiezen pigmentstof wordt zo nauwkeurig mogelijk uitgekozen middels het uitvragen van de haarkleur die je in het verleden hebt gehad of het haar waar je nog steeds aanwezig is. Dit geeft daardoor een zeer natuurlijk resultaat. Het ondergaan van een medische tatoeage kan op bepaalde gebieden als gevoelig ervaren worden, maar over het algemeen wordt de behandeling als ‘dragend’ beschreven.

Nadruk op de ogen

Naast een dermatografie behandeling van de wenkbrauwen, kan dermatografie ook een uitkomst bieden om de zichtbaarheid van het wimperverlies van de ogen te verminderen. Zo kunnen wimperhaartjes nagebootst worden door een eyeliner te plaatsen. Uit onze ervaring wordt de voorkeur gegeven aan een smudge eyeliner in plaats van een reguliere strakke eyeliner. Dit omdat een smudge eyeliner een meer natuurlijk effect teweegbrengt in plaats van de reguliere eyeliner, waarbij de nadruk meer ligt op de harde, strakke lijn. Bij VIP Derma zal u altijd voorzien worden van ons advies voor uw persoonlijke situatie.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.