Camouflage wijnvlek

Camouflage wijnvlek

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus genoemd, is een aangeboren vaatafwijking in de huid. Vanaf de geboorte is deze huidafwijking al zichtbaar als een roze tot paarse vlek en groeit van jongs af aan met je mee. De vlekken kunnen enkele tot vele centimeters groot zijn en bestaan uit één of meerdere vlekken. Ook kunnen er bultjes ontstaan in de vlek, zogenaamde angiomateuze papels. Een wijnvlek kan beginnen met een roze kleur, waarna deze steeds meer paars kan verkleuren. Wijnvlekken zijn ontschuldige woekeringen van bloedvaatjes en kunnen geen kwaad. Hoewel de vlekken niet gevaarlijk zijn, kunnen mensen zich hier wel aan storen. Voor iedereen die zich hierin herkent, heeft VIP de beste oplossing, namelijk een dermatografiebehandeling.

Hoe werkt dermatografie precies?

Dermatografie is een techniek waarbij met behulp van een tatoeageapparaat met kleine naadjes, kleurpigment in de huid wordt geïnjecteerd. De te kiezen pigmentstof wordt zo nauwkeurig mogelijk aan je eigen huidkleur aangepast. Doordat met de pigmenten van de eigen huidskleur, de wijnvlek als het ware wordt ‘’ingekleurd’’, wordt de wijnvlek vervaagd en de zichtbaarheid ervan verminderd. Het ondergaan van een medische tatoeage kan op bepaalde gebieden als gevoelig ervaren worden, maar over het algemeen wordt de behandeling als ‘dragend’ beschreven.

Verloop van de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt een intake uitgevoerd waarin wordt besproken wat de wensen, verwachtingen en mogelijkheden zijn. Hierna wordt het behandelplan besproken en eventuele vragen over de behandeling beantwoord. Doordat de beste resultaten worden verkregen als er laagje per laagje wordt gewerkt op de wijnvlek, wordt een behandeltraject met meerdere behandelingen zeer aangeraden. Hoeveel dit er zullen zijn, wordt afgestemd door de expert bij het bekijken en analyseren van de wijnvlek en is volledig afhankelijk van de grootte en het verschil in huidstructuren. De periode tussen de verschillende behandeling zal 6 tot 8 weken bedragen. Dit tijdsbestek is nodig voor de huid om volledig te kunnen herstellen en genezen van de medische tatoeage zodat de volgende behandeling een zo effectief mogelijke uitwerking zal hebben.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.