Behandeling stamcelactivatie

Behandeling stamcelactivatie

Op de leeftijd van 70 jaar hebben 8 van de 10 mannen en 3 van de 10 vrouwen een vorm van haarverlies. Het kaal worden van mannen heeft veelal als oorzaak dat de haarzakjes overgevoelig worden voor mannelijke hormonen. Testosteron zorgt namelijk voor een mindere doorbloeding en verkort daardoor de levensduur van de haren. Erfelijke factoren bepalen in welke mate de haarzakjes gevoelig zijn voor testosteron.

Stoor jij je al een tijd aan je dunner wordende haar en ben je bereid om dit echt goed aan te pakken? Dan is de stamcelactivatie behandeling de perfecte oplossing voor jou. VIP Derma heeft een speciale behandeling waarbij haaruitval wordt gestopt en je geleidelijk weer een vollere haardos zult krijgen. Bij deze behandeling werken wij met het merk Hair Rescue Programm. Dit is een stemceltherapie die geschikt is voor mensen die nog steeds beschikken over haargroei. Bij volledige kaalheid, is de behandeling niet geschikt, omdat het Hair Rescue Programm zich richt op het stimuleren van reeds aanwezige haarzakjes. Met het aanwezig zijn van haargroei, tellen de kleine, witte zachte donshaartjes op de huid ook mee (dit wordt ook wel vellushaar genoemd).

Hoe gaat het Hair Rescue Programm in werking?

De behandeling van Hair rescue is gebaseerd op de effectieve werking van stamcellen, essentiële vitamines en plantenextracten. Deze ingrediënten hebben allemaal de eigenschap om de levensduur en nieuwe aanmaak van haarfollikels te stimuleren. Middels een speciale naald worden de bestanddelen de huid ingebracht. Denk hierbij aan de naaldapparaten die worden gebruikt om tatoeages te zetten. In combinatie met een bijpassend voedingssupplement dat vele vitamines en follikelstimulerende ingrediënten bevat en een bijbehorende haarlotion, worden de haren voller en dikker en zal de aanmaak, doorbloeding en levensduur van de haarfollikels verbeteren.

DHT hormoon onderdrukken

Naast de effectieve en haargroeistimulerende vitamines en plantenextracten, is het Hair Rescue Programm ook werkzaam door de remming van het menselijk natuurlijk voorkomend hormoon DHT. Dit hormoon is een androgeen hormoon, oftewel een mannelijk geslachtshormoon, dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt en bij mannen in hogere mate. Het wordt door het lichaam geproduceerd doordat testosteron (het voornaamste mannelijk geslachtshormoon) zich omzet in DHT. Dit hormoon is nuttig voor het lichaam omdat het zorgt voor de ontwikkeling van lichaamsbeharing, spiergroei en een zwaardere stem, echter kan DHT zich gaan hechten aan de bepaalde hormoonreceptoren die zich bevinden op haarzakjes. Dit is op zich geen probleem, maar sommige personen zijn hier gevoelig voor waardoor de haren sneller kunnen uitvallen dan anderen. Dit resulteert in kalende plekken.

Echter is het naast het innemen van de DHT blokkers ook belangrijk om in het dagelijks leven de DHT productie te verminderen. Om deze reden wordt het aangeraden om activiteiten die testostoron stimuleren te vermijden. Denk hierbij aan het innemen van supplementen die de het testolsteron verhogen, het opbouwen van een zeer grote spiermassa en ook een dieet met veel suiker speelt een grote rol in de aanmaak van dit hormoon. Een teveel aan suiker zorgt voor kleine ontstekingen in het lichaam die de DHT productie aanzienlijk verhogen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om de behandeling tot een succesvol eindresultaat te brengen, wordt het aangeraden een traject te starten over een heel jaar. Gedurende dit jaar zal elke 6 weken een behandeling plaatsvinden om de haargroeistimulerende ingrediënten te injecteren. In totaal zal je gedurende het jaar 8 tot 9 behandelingen ondergaan en worden verschillende producten sterk aanbevolen om aan te schaffen, namelijk de pot met DHT-blokker supplementen, een haargroeistimulerende haargroei spray, en een fles shampoo.

VIP’s expertise in jouw situatie

Ben je benieuwd wat team VIP Derma voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via de verschillende contactmogelijkheden die op de website vermeld zijn of kom een keertje langs voor een vrijblijvend gesprek in onze kliniek.